KERROINVERTAILU ON ENSIARVOISEN TÄRKEÄÄ VEDONLYÖNNISSÄ – VAIKUTUKSET VOITTOSUMMIIN JOPA JÄTTIMÄISIÄ!

Kerroinvertailu näyttelee vedonlyönnin osalta äärimmäisen suurta roolia; parhaat kertoimet voivat tuoda tuhansia ja taas tuhansia euroja ylimääräistä rahaa.

Suomalainen betsaaja saattaa kävellä läheiselle huoltoasemalle iskemään suunnittelemansa betsin sisään. Vaikka tuo lähihuoltsikalla sisään lyöty betsi olisi voittava, jokainen näistä sinne tallustamallasi matkalla ottamistasi askeleista saattaa tarkoittaa hävittyä rahaa. Ai, miten niin hävittyä rahaa, jos veto oli voittava? Koska siellä huoltoasemalla ne kertoimet ovat yleisesti ottaen lähes poikkeuksetta alhaisempia kuin siellä ulkomaalaisella vedonlyöntisivustolla, jossa voit betsailla kotisohvaltasi käsin.

Tästä kertovat pelkästään palautusprosentit: Veikkauksella tuo palautusprosentti on noin 90, kun se taas ulkomaalaisilla vedonlyöntisivustoilla on noin 94-98. Tämä tarkoittaa käytännön osalta sitä, että Veikkaus tienaa keskimäärin jokaisella vedolla enemmän kuin ulkomaalaiset vedonlyöntisivustot ja pelaajat taas häviävät useammin.

Haluatko voittaa vähemmän vai enemmän rahaa?

Kuten jo edellä totesimme, kertoimet näyttelevät äärimmäisen suurta roolia vedonlyönnin parissa ja siten myös vedonlyöjien keskuudessa. Edetäänpä siis seuraavaksi esimerkkitilanteeseen.

Kuvitellaan, että kävelet vuoden jokaisena päivänä sinne läheiselle huoltoasemalle lyömään betsisi sisään. Vuodessa päiviä on 365. Otetaan olettamukseksi, että pelaat keskiarvolta päivässä yhden 50€ single-vedon, jossa kerroin on aina 2,00, ja voitat näistä betseistä jokaisella. Tällaisessa esimerkkitapauksessa voitat päivässä 100€ (nettovoitto 50€), kuukaudessa keskimäärin 3000€ ja vuodessa 36 500 €. Ja ihan näin tarkoituksena: et tietenkään tule voittamaan jokaisella betsilläsi tai edes vuoden jokaisena päivänä, mutta esimerkkinä tämä toimii kaikkein parhaimmin.

Siirrytäänpä sitten olettamukseen, että et kävelekään sinne huoltoasemalle, vaan sen sijaan jäät kotiisi ja lyöt betsisi sisään ulkomaalaisella vedonlyöntiyhtiöllä. Olet katsonut, missä ovat tarjolla pääsääntöisesti markkinoiden parhaat kertoimet. Kuvitellaan, että pelaat niin ikään tällä vedonlyöntisivustolla joka päivä yhden 50€ single-vedon, voitat vedoistasi jokaisella, mutta kerroin onkin tuon edellä mainitun sijaan 2,30. Tällaisessa tapauksessa voitat päivässä 115 € (nettovoitto 65 €), kuukaudessa keskimäärin 3450€ ja vuodessa 41 975 €.

Jos osana tätä betsireissuasi oli se, että haluat esimerkiksi aloittaa samalla kuntoilun tekemällä näitä pieniä kävelyitä, suosittelemme erottamaan kuntoilun ja betsaamisen toisistaan – ellet sitten halua tällaisessa esimerkkitapauksessa maksaa siitä muutoin ilmaisesta kävelyreissusta 5475€ vuodessa.

Ja, ettei tämä nyt kuulosta liioittelulta, niin tuollaiset kerroinerot ovat enemmän kuin mahdollisia, 50€ päiväkohtainen vedonlyöntibudjetti on monille pelaajille jopa todella alhainen ja siten ihan oikeasti erot voittosummissasi voivat olla tuhansia ja taas tuhansia euroja, jos lyöt vetosi kertoimien osalta väärässä paikassa, vaikka jokaisella betsillä ei voittaisikaan.

Haluatko voittaa vähemmän vai enemmän rahaa vol. 2: Vedonlyöntibonukset

Edellä me kerroimme siis teille, miksi betsaaminen ulkomaalaisilla vedonlyöntisivustoilla on paljon järkevämpää kuin siellä läheisellä huoltoasemalla Veikkauksen pelejä pelaten. Se on kuitenkin vasta alkua, kun pohdimme, miten paljon menetät rahaa kotimaista tarjontaa käyttäessäsi.

Vedonlyöntibonukset ovat käsite, jota tämä edellä mainittu kotimainen vedonlyöntiyhtiö ei tunne. Vai voiko joku tässä maassa väittää saaneensa joskus sähköpostia kyseiseltä betsisivustolta, jossa kerrotaan, että pelitililläsi odottaa ilmainen riskitön veto tai jokin muu bonus? Voinen vastata tähän kysymykseen jokaisen puolesta: ette ole.

Ulkomaalaiset vedonlyöntiyhtiöt sen sijaan pitävät huolta niin uusista asiakkaistaan kuin myös vanhoista asiakkaistaan. Kun menet ja avaat itsellesi pelitilin jollekin löytämällesi vedonlyöntisivustolle – ja niitähän löytyy paljon – sinua hemmotellaan välittömästi. Useimmiten tarjolla on ensitalletusbonus eli esimerkiksi tallettaessasi 100€ saat toiset 100€ bonusrahan itsellesi. Parhaassa tapauksessa saat vielä kaupan päälle ilmaisvedon tai riskittömän vedon, sillä parhaat vedonlyöntisivustot tarjoavat pelaajille useimmiten myös parhaat vedonlyöntibonukset tai ainakin erittäin kilpailukykyiset sellaiset.

Nyt, kun olet asiakas ja hyödyntänyt tämän tervetuliaistarjouksen, saatat saada bonusrahaa myös seuraavista talletuksistasi. Sen jälkeen tämä sivusto tulee tarjoamaan sinulle erilaisia bonuksia säännöllisin väliajoin, sillä tarjolla on jatkuvasti erilaisia kampanjoita. Tarjolla saattaa olla myös korotetut kertoimet -kampanjoita ja paljon kaikkea erilaista, joten sinua ei jätetä ikinä huomioimatta.

Ylikertoimet & alikertoimet

Nyt, kun olemme saaneet avattua syitä sille, miten merkittävän eron kertoimet voivat oikeasti tehdä pelikassaasi, päivittäisellä, kuukausittaisella ja vuosittaisella tasolla, ja millaisista bonuksista jäät paitsi kotimaisella vedonlyöntisivustolla pelatessasi, on aika syöksyä syvemmälle kertoimien ihmeelliseen maailmaan.

Ylikerroin on termi, joka on tuttu vedonlyönnin parista. Se tarkoittaa käytännössä ottaen sitä, että olet onnistunut metsästämään betsisivustolta kertoimen, jonka kohdalla betsisivuston asettama todennäköisyys kohteen toteutumiselle on pienempi kuin oman todennäköisyyslaskelmasi lopputulos. Ylikertoimet ovatkin äärimmäisen tärkeä osa voittavaa vedonlyöntiä.

Ylikertoimen löytääksesi sinun on ensiksi määriteltävä siis oma todennäköisyys, joten mennään esimerkin kautta. Olet laskenut todennäköisyydeksi Tottenhamin kotivoitolle Leicester Citystä 50%, perustuen omaan analyysiisi kohteesta. Betsisivuston kerroin tuolle kohteelle on 2,50. Seuraavaksi tarkastat, onko odotusarvo tälle pelivalinnalle positiivinen vai negatiivinen. Tuo 50% todennäköisyys muutetaan desimaaliksi, jolloin saadaan luku 0,50. Sitten tuo desimaali kerrotaan kertoimella, jolloin tuloksi saadaan 1,25.

Jos tämä edellä olevan odotusarvolaskelman tarjoama tulo on yli 1,00, tällöin puhutaan positiivisesta odotusarvosta eli ylikertoimesta. Jos se taas on alle 1,00, tällöin puhutaan negatiivisesta odotusarvosta eli alikertoimesta. Tämä on siis se kaava, josta voittavassa vedonlyönnissä on pitkässä juoksussa kyse.

Vastaa

Jääkiekon MM-kisat 2022 Jalkapallon MM-kisojen otteluohjelma