VEDONLYÖNTIBONUKSET OVAT KUIN TOKMANNIN ILMAISET SANGOT

Vedonlyöntibonukset ovat rahanarvoisia etuja, joista pääsevät nauttimaan niin sekä uudet että myös vanhat pelaajat.

Vedonlyöntibonukset ovat vedonlyöntisivustoille tapa tuoda uusia asiakkaita sisään ja pitää kiinni vanhoista asiakkaistaan. Ne eivät ole mitään hokkus pokkus -juttuja, vaan aitoja rahanarvoisia etuja, joiden avulla pelaajilla on mahdollisuus lähteä rakentamaan omaa pelikassaa tai vaihtoehtoisesti elvyttää omaa pelikassaa, joka on ottanut osumia tappiollisten vetojen muodossa. Summa summarum: jokaisen kannattaa hyödyntää etenkin ne kaikki parhaat vedonlyöntibonukset, koska miksi ei?

Tässä tekstissä keskitymme ennen kaikkea kahteen bonustyyppiin: ilmaisvetoihin ja riskittömiin vetoihin.

Kyllä, ilmaisia ”lounaita” on olemassa

Jokainen on varmasti kuullut suomalaisen sanonnan ”ei ole olemassa sellaista asiaa kuin ilmainen lounas”. Tuo edellä oleva sanonta on kuitenkin virheellinen, mitä tulee vedonlyöntiin ja siihen, millaisia vedonlyöntibonuksia markkinoilta löytyy.

Esimerkiksi ilmaisvedot ilman talletusta ja riskittömät vedot kumoavat tuon sanonnan. Ilmaisvedon kohdalla vedonlyöntiyhtiö maksaa vetokupongin panoksen pelaajan puolesta ja näin ollen pelaaja ei voi hävitä mitään omasta pussistaan ilmaisvedon lyödessään.

Riskitön veto on puolestaan kirjaimellisesti riskitön veto. Kun pelaaja lyö riskittömän vedon, on pelaajan toki lyötävä vetoa omalla rahalla, mutta mikäli veto ei ole voittava, saa pelaaja asettamansa panoksen takaisin.

Kun siis pelaat näitä kahta edellä mainittua vetotyyppiä, sinulla on kirjaimellisesti vain voitettavaa. Ilmaisveto ja riskitön veto kuitenkin eroavat toisistaan siinä mielessä, että esimerkiksi uudella vedonlyöntisivustolla, johon olet rekisteröitynyt, ensimmäinen vetosi on automaattisesti riskitön ilman mitään vaatimuksia. Ilmaisvedon kohdalla puolestaan lyöt ensiksi vedon ja sen jälkeen saat ilmaisvedon pelitilillesi.

Toinen oleellinen ero näiden kahden nimenomaisen vetotyypin kohdalla löytyy panoksesta. Kun lyöt riskittömän vedon, saat pitää voittosi kokonaisuudessaan ja siihen päälle vielä panostamasi summan. Ilmaisvedon kohdalla sen sijaan puhutaan nettovoitoista eli ilmaisvedon panos vähennetään voittosummasta ja jäljelle jäävä summa maksetaan pelitilillesi.

Tässä yhteydessä on toki tärkeää muistuttaa, että vedonlyöntibonukset pitävät usein sisällään ehtoja, joten niihin kannattaa tutustua ennen kuin lähdet veikkausbonuksia hyödyntämään, mutta ilmaisia ”lounaita” on toden totta olemassa – ainakin vedonlyöntimaailmassa. Luonnollisesti vedonlyöntiyhtiöiden toiveena on, että bonukset saavat pelaajan myös jatkamaan vedonlyöntiä heidän sivustollaan, mutta ketään siihen ei velvoiteta muuta kuin ainoastaan kierrätysvaatimuksien kohdalla, mikäli voitot haluaa kotiuttaa pankkitililleen.

Mutta.

Sitten on olemassa myös ilmaisvetoja ilman kierrätysvaatimuksia. Tämä tarkoittaa kirjaimellisesti sitä, että kun olet lyönyt ilmaisvetosi ja jos vetosi on ollut voittava, saat pitää nettovoitot ja kotiuttaa ne halutessasi välittömästi pankkitilillesi. Voittoja ei tarvitse siis ruveta kierrättämään, vaan voitot ovat riihikuivaa käteistä, joskin vain sähköisessä muodossa eli numeroin peli- ja pankkitileillä.

Ilmaisvedot, miksi niitä on olemassa?

Etenkin ne kaikkein parhaat veikkausbonukset, joihin ilmaisvedot eittämättä kuuluvat, saattavat kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta ja täysin ymmärrettävästi ne saattavat aiheuttaa epäilystä ja hämmennystä uusissa pelaajissa. Miksi siis niitä on tarjolla?

Käytetäänpä tässä kohtaa asian selventämiseen suomalaisille hyvinkin tuttua esimerkkiä.

Kun Tokmanni päättää jakaa ilmaisia sankoja tasaisin väliajoin, jonottamista rakastaviksikin maailmalla nimetyt suomalaiset lähtevät jonottamaan näitä sankoja. Tokmanni ei kuitenkaan lähde jakamaan näitä sankoja vain hyvää hyvyyttään, koska siinä ei olisi bisneksenä mitään järkeä, vaan kyse on huomion herättämisestä, uusien asiakkaiden houkuttelemisesta ja vanhojen asiakkaiden herättelystä.

No, mitä ihmettä sitten Tokmannin ilmaisilla sangoilla ja esimerkiksi ilmaisvedoilla on yhteistä? Kaikki.

Siinä, missä Tokmannin sangot, myös ilmaisvedot herättävät huomiota, ne houkuttelevat uusia asiakkaita ja herättelevät vanhoja asiakkaita. Niissä ei siis ole mitään sellaista, miksi vedonlyöntibonuksiin tulisi suhtautua yhtään sen epäileväisemmin kuin niihin ilmaisiin sankoihin.

No, mikäli asia on näin yksioikoinen, miksi sitten jotkut sanovat, että vedonlyöntibonukset ovat huijausta? Siksi, että he ovat jättäneet niin sanotusti käyttöohjeet lukematta.

Toisin sanoen vedonlyöntibonuksiin kuuluu useissa tapauksissa bonusehtoja. Kun vedonlyöntisivustot laittavat kampanjoita pystyyn, joissa jaetaan vedonlyöntibonuksia, niiden yhteydessä on aina maininta bonusehdoista. Bonusehtojen lukeminen on luonnollisesti asiakkaan vastuulla; jos sinä ostat jonkin tuotteen, jätät käyttöohjeen lukematta ja saat rikottua ostamasi tuotteen, ethän sinä silloin voi syyttää siitä ketään muuta kuin itseäsi.

Summa summarum: jos siis törmäät esimerkiksi jollain internetin keskustelupalstalla väitteisiin siitä, että vedonlyöntibonukset ovat huijausta, kyseessä on mitä todennäköisimmin sellaisen katkeran pelaajan kannanotto, joka ei ole noudattanut bonukseen liittyviä ehtoja.

Toki markkinoille mahtuu alalla kuin alalla aina enemmän tai vähemmän kyseenalaisia toimijoita, mutta kun varmistat, että vedonlyöntisivusto toimii MGA- tai Curacao-lisenssin alla, silloin vedonlyöntisivusto on äärimmäisen tarkan valvonnan alla. Näistä kahdesta lisenssityypistä suomalaisten keskuudessa ehdottomasti suositumpi on MGA-lisenssi, sillä kyseisen lisenssin alla toimivat vedonlyöntisivustot takaavat verovapaat voitot, kun taas Curacao-lisenssin alla operoivat sivustot eivät ole voittojen osalta verovapaita.

Vastaa

Jääkiekon MM-kisat 2022 Jalkapallon MM-kisojen otteluohjelma